След няколкото съобщения, че е бил убит на различни места в Сирия и Ирак, лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр Ал-Багдади се обърна с аудиозапис към терористите и призив "да продължим джихад". Това съобщи Агенция "Франс прес", като уточни, че записът е с продължителност 55 минути.

За последен път Ал-Багдади направи обръщение към терористите през септември 2017 година. Ако гласът на последния запис наистина е негов, лидерът на терористите пак е оцелял от опитите да бъде ликвидиран и вероятно се крие в Сирия.

Няма съмнение, че самият запис е правен наскоро, защото в него се споменават събития от последните седмици-например ареста в Турция на американския проповедник. Но доказателство, че гласът е на лидера на "Ислямска държава" няма.

Последното съобщение за смъртта на Ал-Багдади дойде от иракското контраразузнаване, което съобщи за масирана бомбардировка над команден център на терористите в Източна Сирия, където вероятно е бил и техния лидер. Но преди месец кюрдски източници опровергаха това съобщение и посочиха, че Ал-Багдади е жив.