Севернокорейският лидер Ким Чен Ун участва в голям военен парад по случай 75-ата годишнина от основаването на севернокорейската армия, предаде днес севернокорейската новинарска агенция КЦТА, цитирана от Франс прес и БТА.

Вижте снимки>>>

Парадът, на който бяха демонстрирани най-модерните оръжия на КНДР бе проведен в сряда вечерта в центъра на столицата Пхенян.

На снимки от парада, разпространени от КЦТА, се вижда, че заедно с Ким на парада са присъствали съпругата му И Сол Джу и дъщеря му Джу Е.

На други изображения се вижда как Ким, заобиколен от генералите си, върви по червен килим и отправя приветствия към участващите в парада войници.

Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, организира подобни паради, за да отбележи важни дати от историята си. За наблюдателите тези събития са добра възможност да видят как се развива КНДР във военно отношение.

В парада участваха членовете на военната единица за тактически ядрени операции. На него бе демонстрирана и най-модерната междуконтинентална балистична ракета, с която разполага севернокорейската армия, съобщи КЦТА.