Десет млади българки са били освободени от италиански карабинери от къща недалеч от италианския град Фоджа, където са били държани като в затвор, съобщиха италианските медии.

Според в."Република" младите жени, които са на възраст между 20 и 25 години, са били затворени в мизерни и мръсни помещения на полето до Марина ди Лезина. Сградата е била опасана с бодлива тел, а в стаите, които по-скоро приличали на клетки, не е имало прозорци. Освен това българките са били заключвани с катинари, а сводниците ги държали винаги под контрол на шосето.

Разследването на карабинерите и откриването на жените станало, след като 20-годишна българка успяла да се измъкне от контрола на сводниците, благодарение на клиент. Младата жена успяла да разкаже на властите чрез преводач, че е била подмамена в Италия от свой сънародник. Той й обещал работа като добре платена домашна помощница.

След като пристигнала в Сан Северо, Пулия, друг българин й взел документите, заплашил я и я принудил да проституира.  В края на "работния ден" жените били отвеждани в къщата, където били заключвани. Която не била изкарала поне по 100 евро за деня, била пребивана. 

Карабинерите са задържали шестима души - 73-годишният Емануеле Париджино, който най-вероятно е собственикът на къщата на ужасите, както и петима българи - Мария Петрова (24), Камелия Любенова (29), Мая Янкова (35), Бойко Георгиев (26) и Петя Петкова (24). Всички те са обвинени в сводничество и експлоатация на проститутки. 

Освободените българки са настанени в социални комуни.

Снимка: Carabinieri di Foggia

В къщата не е имало прозорци

Снимка: Carabinieri di Foggia

Момичетата са на възраст между 20 и 25 години

Снимка: Carabinieri di Foggia

Карабинерите са задържали 6 души

Снимка: Carabinieri di Foggia

Къщата е била в околностите на град Фоджа

Снимка: Carabinieri di Foggia