Две бебета бяха извадени живи от руините часове, след като самолет "Еърбъс А 320” на пакистанските авиолинии с над 100 души на борда се разби в жилищен квартал на град Карачи.

От излъчени по местната телевизия кадри се вижда мъж, който изнася няколкомесечно бебе от мястото на авиокатастрофата, съобщи "Мирър". Смята се, че семейството на детето е живяло в една от сградите, върху които падна самолетът. Засега не се съобщава какво е състоянието на родителите. 

По-късно изпод развалините беше извадено още едно бебе, видимо малко по-голямо.

Някои медии съобщават, че са спасени и по-големи деца. Все още обаче не е ясен точният брой на жертвите и ранените на земята, вероятно броят им ще расте в следващите часове. На мястото работят военни сили за бързо реагиране и пожарникари.

Снимка: AP/БТА

По-рано беше съобщено, че най-малко двама от хората на борда на самолета са оцелели, единият от които шеф на местна банка. Той е в болница в стабилно състояние. По последни данни досега са открити телата на 41 загинали.

Тела на загинали бяха откарани в най-малко две болници, където също така бяха приети за лечение около 12 ранени, повечето пострадали в домове на земята.

Според медийни информации има и трети оцелял, но това засега не е потвърдено.

Катастрофата е станала само на 3 км от летището в Карачи при втори опит за кацане. В разговор с контролната кула пилотът първо докладвал за проблеми и с двата мотора на самолета.

"Последното съобщение, което чухме от пилота, беше, че самолетът има технически проблем. Той беше информиран, че двете писти са свободни за кацане и може да ползва която и да е от тях“, коментира директорът на авиолинията Аршад Малк.

Въпреки това пилотът решил да обърне и да направи втори опит. 

Снимка: AP/БТА

"Все още не е ясно защо е взел това решение", добави Малк.

Машината първо ударила антена на мобилен оператор, а след това се разбила в жилищни сгради.

Снимка: AP/БТА