Израелски ракети поразиха град Масяф в Западна Сирия, трима сирийски войници са ранени, съобщиха сирийски държавни медии, цитирани от Асошиейтед прес.

Официалната агенция САНА посочи, като се позова на военен източник, че ударът по Масяф, който се намира в провинция Хама, е нанесен на зазоряване. Сирийската противовъздушна отбрана е свалила няколко от ракетите.

Няма данни за загинали. Разпространени от САНА снимки сочат, че ракетите може да са паднали в земеделска земя, добавя БТА.

Засега няма коментар от Израел, който през годините е нанасял стотици удари по цели в Сирия. Но Израел рядко признава или обсъжда подобни операции. В такива случаи от негова страна обикновено се казва, че тези удари се нанасят по бази на проирански милиции, най-вече на Хизбула, или по оръжейни пратки, предназначени за тях.

Ливанското шиитско движение разположи свои бойци в Сирия, които воюват на страната на правителствените войски на президента Башар Асад.

Израел атакува Мисяф и през май и август миналата година, когато загинаха пет души, а двама бяха ранени.

Според действащата от Великобритания опозиционна неправителствена организация "Сирийски център за наблюдение на човешките права" мишена на нападенията тогава са били складове с оръжие на иранската паравоенна Революционна гвардия и подкрепяни от Иран милиции.