Неуточнен брой хора са били убити при израелска въздушна атака в околността на сирийския град Алепо в неделя, предаде Ройтерс, като се позовава на сирийски държавни медии, които цитират военен източник.

Това е втория израелски удар срещу Сирия за по-малко от седмица, отбелязва и БТА.

Въздушното нападение, което е било в обедните часове на неделния ден, е довело до "известен брой жертви и някои материални щети", е казал източникът, без да дава повече подробности.

Според базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на правата на човека израелските ракети са ударили позиции на проиранска въоръжена група в района Хаян северно от Алепо, предаде ДПА.

На 29 май Израел нанесе въздушни удари в Централна Сирия и по крайбрежния град Банияс, при които според сирийските държавни медии е загинало едно дете и са били ранени десет цивилни. Според Сирийския център за наблюдение на правата на човека при атаките са загинали и трима бойци на "Хизбула".

От години Израел извършва въздушни работи по цели, които според него са свързани с Иран обекти в Сирия.

През април Иран отвърна с ракетна атака срещу Израел, след като предполагаем израелски удар разруши сграда в комплекса на иранското посолство в Дамаск и уби няколко ирански офицери, сред които и високопоставен генерал.