Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че съпругът ѝ Пол Пелоси е бил изписан от болницата след лечението на нараняванията му от нападение с чук миналата седмица, предаде Асошиейтед прес.

Тя каза, че съпругът й, макар и вече да си е у дома, остава под грижите на лекарите, тъй като продължава да се възстановява, добавя БТА.

Канадецът, който беше обвинен за проникване в дома на Пелоси в Сан Франциско и в нападение на съпруга ѝ с чук, е трябвало да привлече вниманието на имиграционните служби и да му бъде забранено да се върне в САЩ, след като е пресрочил разрешения срок за престой там, заяви федерален служител вчера.

42-годишният Дейвид Депепи е влязъл законно в САЩ през 2000 г., а по-късно е напускал страната и се е връщал няколко пъти, включително е влязъл през март 2008 г. на граничния пункт Сан Исидро в Сан Диего, заяви американският служител, който говори при условие за анонимност, тъй като не е упълномощен да обсъжда въпроса.

Повечето канадци не са длъжни да получават виза, за да влязат в САЩ като туристи, и могат да останат до шест месеца. Длъжностното лице заяви, че не е ясно защо американските власти са допуснали Депепи, след като той е просрочил влизането си през 2000 г., посочва АП.