Пол Пелоси, съпругът на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси, е бил нападнат в дома на семейството в Сан Франциско, съобщи говорител на Пелоси, цитиран от Си Би Ес.

В петък сутринта заподозреният е нахлул в резиденцията е "нападнал жестоко" мистър Пелоси. Говорителят Дрю Хамил заяви, че по това време самата Пелоси не е била в резиденцията, а 82-годишният Пол Пелоси е в болница и се очаква да се възстанови напълно.

"Нападателят е задържан, а мотивите за нападението се разследват. Г-н Пелоси е откаран в болница, където получава медицински грижи и се очаква да се възстанови напълно. По това време председателят на Камарата на представителите не е била в Сан Франциско".

"Председателката и нейното семейство са благодарни на участвалите в операцията служители, които са реагирали първи, и на медицинските специалисти и искат да запазят личното си пространство в този момент", добави Хамил.

Семейство Пелоси са женени от 1963 г. и имат пет деца.

В края на август Пол Пелоси се призна за виновен по обвинения в шофиране в нетрезво състояние във връзка с причинена от него през май автомобилна катастрофа в град Юнтвил в Калифорния. Той беше осъден на пет дни затвор и три години пробация.

Както бе съобщено тогава, 82-годишният Пол Пелоси няма да изтърпява допълнително наказание лишаване от свобода, след като вече е бил четири дни в ареста. Вместо да излежи оставащия ден в затвора, съдът постанови той да положи осем часа общественополезен труд.