Конгресменът републиканец от Калифорния посочи в изявление, че няколко леви активистки групи са внесли обвинения срещу него в конгресната етична комисия.

Нунес увери, че обвиненията са фалшиви и политически мотивирани. Той обаче смята, че е в интерес на комисията по разузнаването и на Конгреса разследването временно да бъде оглавено от конгресмена Майк Конауей.

Нунес добави, че ще продължи да изпълнява други задължения в комисията и иска да се срещне с етичната комисия колкото може по-скоро, за да се защити. Председателят на Камарата на представителите Пол Райън приветства решението на Нунес.

Преди дни бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин е предложил на ФБР и парламентаристите, разследващи връзките на приближени на американския президент с Русия, да свидетелства в замяна на съдебен имунитет.

Показанията на Флин биха дали яснота за разговорите, които той е водил с руския посланик Сергей Кисляк миналата година като съветник по националната сигурност в кампанията на Тръмп.
Флин освободи поста през февруари, когато стана ясно, че е премълчал за разговорите с руския посланик, проведени по телефона, преди Тръмп да встъпи в длъжност.