Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето е хоспитализиран в Рим със съмнения за перикардит, съобщиха от министерството му, предаде Ройтерс.

60-годишният Крозето е "в много добро състояние и може да бъде да бъде изписан по-късно през деня, но все още продължава проверката на здравословното му състояние", добави източник от министерството.

Крозето е имал силни болки в гърдите и сам е отишъл в спешното отделение на болницата "Сан Карло ди Нанси" в Рим, съобщи министерството, цитирано от БТА.

Министърът е бил прегледан и му е била направена коронография на сърцето, се добавя в изявлението.

В публикация в социалната мрежа "Екс" италианският външен министър Антонио Таяни пожела на Крозето бързо възстановяване. "Очакваме с нетърпение да те видим скоро", написа той в платформата.

Перикардитът е възпаление на лигавицата около сърцето, което причинява болка в гърдите, но обикновено не е сериозно, посочва Ройтерс.

Вероятно той може да се окаже вторият военен министър от страна, членка на НАТО, който ще пропусне срещата на алианса в сряда и четвъртък в Брюксел. Два дни по-рано хоспитализиран беше американският министър на отбраната Лойд Остин заради проблеми с пикочния мехур. Той също няма да присъства на заседанието.