Терористичната група "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за вчерашното нападение срещу полицаи в белгийския град Лиеж. Това съобщиха местни медии, като се позоваха на пропагандния канал на терористите "Амак".

При нападението загина и ученик, озовал се на мястото случайно. Нападателят е воин на ИД, се посочва в съобщението на "информационната агенция" на терористите.

Преди две години ИД пое отговорност за терористичните удари в Брюксел, а през 2014 г. - за нападението в Еврейския музей в белгийската столица.

По-рано днес стана ясно, че 36-годишният Бенжамен Ерман, който вчера уби трима души в белгийския град Лиеж, най-вероятно е извършил още едно убийство в нощта преди нападението. Жертвата е бивш негов съкилийник - съобщи вътрешния министър на страната.

Федералната прокуратура потвърди, че вчерашното нападение в центъра на града е терористичен акт. Ерман беше застрелян от полицията, след като уби две полицайки и случаен минувач в центъра на Лиеж.

Белгиецът се е радикализирал в затвора. В понеделник бил пуснат във временен отпуск и във вторник е трябвало да се върне в затвора.