За пореден път стена в известния Колизеум в Рим беше надраскана - този път извършителят е млад германец, съобщава ДПА.

Предполага се, че 17-годишният младеж е надраскал тухлената зидария в амфитеатъра, който е популярен сред туристите в сърцето на италианската столица, в събота вечерта, съобщи тази вечер информационната агенция АНСА. Според доклада извършителят е германски ученик.

След като надраскал стената на първия етаж на паметника, той бил задържан от служители по сигурността, придружаван от учител. След това карабинерите са съобщили за него на полицията, добавя БТА.

В рамките на няколко седмици това е третият случай на туристи, за които се твърди, че са надраскали зидарията в Колизеума. Всички те са заплашени от високи глоби, отбелязва ДПА. Преди няколко години руски турист, който надраскал стена в Колизея, трябваше да плати глоба от 20 000 евро (22 442 долара).

Миналия петък млада швейцарска туристка беше хваната да драска първата буква от името си върху стената. Италианската полиция е успяла да идентифицира 17-годишното момиче, съобщиха медиите вчера.

Първият случай беше с роден в България фитнес инструктор, който живее във Великобритания - 27-годишният Иван Димитров, родом от Ловеч. Той заяви, че не знаел колко древен е паметникът.

Колизеъумът е на около 2000 години и е една от най-популярните туристически атракции в Италия, като се смята за символ на Вечния град. Построен е през първи век от новата ера и се смята за най-големия амфитеатър в света. В Древен Рим в него понякога са се провеждали гладиаторски битки. Обектът привлича милиони посетители всяка година.