В Рим задържаха швейцарска туристка, изписала името си на стена на Колизеума, съобщи кореспондентът на БНР. На 23-и юни същото стори и пребиваващият в Англия българин Иван Димитров, който е застрашен от глоба и затвор.

Стремеж за подражание или не, но 17-годишната швейцарска туристка също е изписала името си на стена на хилядолетния Колизеум символ на Рим. Била заснета от екскурзовод, който повикал веднага охраната на едноименния археологически парк.

Девойката е задържана от карабинерите. И тя като Иван Димитров рискува от 2 до 5 години затвор и до 15 000 евро глоба за обезобразяване на културни паметници.

Швейцарския телевизионен канал за Италия се позовава на италианските информационни агенции и електронни издания, и коментира случилото се с думите: "Няма мира за най-известния римски паметник на планетата. След неотдавнашния епизод с гражданин на Обединеното кралство, гравирал името си и това на приятелката си върху стените на Колизеума, дойде ред на швейцарска тийнейджърка на почивка в Рим със семейството си".