На пристанището в Патра на полуостров Пелопонес възникна хаос, след като протестиращи таксиметрови шофьори блокираха терминалите за излизане на туристи от три круизни кораба, предаде БТА.

Протестиращите разрешаваха да слизат на брега само пътниците от фериботите, пристигащи от Италия. Продължава блокадата и на пристанищата в Катаколон и Килини на полуостров Пелопонес.

Полицията в Солун пък попречи на колона от над хиляда таксита да стигнат до летище Македония. Шофьорите изоставиха колите на магистралата и влязоха в залата за заминаващи, където организираха протести, но без да попречат на полетите. Таксита блокираха и пътя към летището в градчето Араксос на полуостров Пелопонес и към летище "Никос Казандзакис" в Ираклион на остров Крит, където през деня се очакват около 100 чартърни полета.

На много места в страната таксиметровите шофьори протестират в пунктовете за заплащане на пътни такси, като вдигат бариерите и пропускат колите безплатно. В Атина множество таксиджии се събраха пред централата на профсъюза си и като оставиха колите, се отправиха на шествие към парламента, за да връчат поредната петиция. Централните улици на града бяха затворени за движение заради шествието, което предизвика огромни задръствания в другите квартали.

За утре е планиран митинг пред Министерството на транспорта. Стачкуващите решиха да продължат стачката с 48 часа до 5 часа сутринта в четвъртък, а председателят на синдиката на собствениците на таксита в областта Атика Тимиос Лимберопулос заплаши, че ако правителството не отстъпи от позициите си, стачката може да стане безсрочна, предаде АНА-МПА.