Хиляди туристи в Гърция в ”жълтата обсада” на такситата

Хиляди туристи в Гърция са попаднали в "жълтата обсада" на такситата, чиито шофьори втори ден протестират срещу решение на правителството за пълна либерализация на сектора, съобщават гръцките медии.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди туристи в Гърция в ”жълтата обсада” на такситата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само лудите ходят в Гърция напоследък.

Айде балъци, ходете на почивки и екскурзии в Гърция. Яжте им гамото, щото не ви увират балканските тикви. Мислещите хора изобщо забравят за Гърция!

Каква добра идея за протест: На много места в страната таксиметровите шофьори протестират в пунктовете за заплащане на пътни такси, като вдигат бариерите и пропускат колите безплатно.

Сега да ви светна за какво става дума да не си приказвате само за да се намирате на работа. В Гърция за да станеш бакшиш, трябва някой друг който е бил да се откаже(нещо като в нашите ловни дружинки)Бройките са изкуствено ограничени и който кара в момента такси е платил солидна такса на държавата. Ако либерализират този пазар сегашните бакшиши горят,но няма друг начин това са условията на Европа

А нашите бакшиши кво праят при вдигането на бензина.

наште смрадльовтси да правят като вятъра...

90%от нашите карат на газ, а газта се вдигна минимално.

От тези протести един познат се ръсна 3000 евро за почивката си на гръцки остров със семейството. Първо по пътя му се развалило турбото на колата. Дал 1800 евро за спешен ремонт. След това разбрал, че фериботните работници протестирали, та айде още 1000 евро за билети за самолет до острова. Там за една скромна вечеря му се наложило да плати 120 евро. Егати и обирджиите са тези протестиращи в тази Гърция.

Саморазрушение! Това е с една дума ставащото по аерогарите в Гърция. Ако прогонят и туристите, тежко им. Толкова ли не им идва акълът на тези самозабравили се таксиджии! Какво искат? Да са с привилегии? Не става! Иска се реформи, промяна, болезнеуна и тягостна! Гърция бавно се движи към извънредно положение, което ще я спаси от унищожение. Бедата е, че покрай Китай и други нови свръхикономики стандартът на ЕС, такъв, какъвто го помним и се надяваме да се подобри, става все по-недостижим за в бъдеще. А и като се прибави и глобалната криза с природните ресурси и свръхразмножителния процес в бедния свят и главоломното нарастване на консумацията, нещата стават съвсем черни. Дано не избухне трета световна война, което се очертава като твърде вероятно.

Точно това е, че не ги гонят. :) На това му викам аз насилствен туризъм! Пускат турситите, които пристигат, но не и тези, които си тръгват.