Гръцките власти разпоредиха евакуация, а по пътищата има свлачища и паднали дървета, съобщи Нова телевизия.

Повече от 10 часа продължиха проливните дъждове на средния ръкав на полуострова. Част от пътищата са трудно проходими заради наводнения или свлачища.

Вижте снимки от стихията

Къмпингът край село Каламици е буквално под вода. Пороят връхлетя рано тази сутрин. Часове наред не спря да вали. По-голямата част от хората напуснаха къмпинга в опит да спасят себе си и покъщнината. След спирането на дъжда пострадалите, сред които и много българи, започнаха да пресмятат щетите.

Местната власт поиска да бъде обявено извънредно положение. Щети са нанесени на много частни домове и хотели. Не се съобщава за жертви или ранени. Хората бяха призовани да пътуват само в краен случай.

За последните 18 часа на Ситония са се изсипали 181 л на кв./м, на остров Лимнос - 154 л на кв./м, а на още места има отчетени над 100 л на кв./м. Лошата новина е, че валежите ще продължат и през нощта.

Центърът на циклона в момента е над Гърция, но утре той бавно ще се придвижва на североизток към Черно море и ще засегне и нашата страна. Влиянието му обаче ще е много по-слабо и ще вали само в югоизточните райони. Затова за тази нощ и утре до обяд в сила е жълт код за областите Бургас, Ямбол, Кърджали и Хасково, където могат да паднат до 30 л на кв./м.