Мъж от щата Джорджия, който бе обвинен в незаконно влизане в Капитолия по време на щурма на сградата от поддръжници на американския президент Доналд Тръмп, се е самоубил, съобщиха NBC и "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на заключението на съдебните експерти на окръг Фултън.

53-годишният финансов съветник Кристофър Стантън е бил задържан след щурма на Капитолия миналата седмица. Според съдебните документи срещу него е повдигнато обвинение за незаконно влизане на територията на Капитолия, както и за нарушение на комендантския час.

Самият Стантън, който се яви в съда в четвъртък, заяви, че е невинен и по двете обвинения. В събота той е намерен мъртъв в дома си. Полицейските записи показват, че Стантън е намерен в мазето на дома си с огнестрелна рана в гърдите си. На място са открити две пушки и първоначално смъртта му бе определена като "в процес на разследване".

По-рано полицейските служители заявиха пред "Вашингтон пост", че 51-годишният американски полицай Хауърд Либенгуд, който е бил свидетел на безредиците в Капитолия, се е самоубил през уикенда.

На 6 януари на митинг във Вашингтон привърженици на Тръмп обсадиха Капитолия, нахлуха в сградата и прекъснаха общата сесия на Конгреса, на която по закон се потвърждава изборната победа на Джо Байдън. Членовете на Конгреса бяха евакуирани на безопасно място, където останаха в тесни помещения в продължение на няколко часа. При безредиците на Капитолия загинаха петима човека, сред които един полицай и ветеранка от военновъздушните сили, която е била на мисия в Афганистан и Ирак.

Според федералната прокуратура 170 души са идентифицирани като участници в щурма на Капитолия, над 70 обвинения вече са повдигнати.