На карикатурата е изобразена Меркел, която държи в ръка отрязаната глава на Мартин Шулц.

Вижте снимки >>>

Бившият председател на Европейския парламент беше издигнат за кандидат за канцлерския пост от Социалдемократическата партия. Последни проучвания показаха повече симпатии към социалистите за пръв от над 10 години.

Ангела Меркел беше издигната за нов мандат на канцлер от консерваторите. Тя заема поста от 2005 г. Имиграционната й политика обаче се отрази на симпатиите към нея.

Парламентарните избори са насрочени за 24 септември. Меркел неведнъж е казвала, че те ще са най-трудните от всички, на които се е явявала.

Допитването за сп. "Щерн" и телевизия Ер Те Ел показва, че ако се гласуваше пряко за канцлер, Шулц, който досега бе председател на Европейския парламент, би получил същата подкрепа като Ангела Меркел. И двамата са с по 37 процента.

Френският сатиричен седмичник "Шарли Ебдо” сложи карикатура на Ангела Меркел още в първия си брой, отпечатан и на немски.

На корицата на първия немскоезичен брой иммаше карикатура на Меркел, качена на автомонтьорска хидравлична платформа. "С нов ауспух ще изкара още четири години", казва застаналият отдолу механик с униформа на "Фолксваген". 

"Шарли ебдо" рекламира пускането на броя с постер, на който Меркел е седнала на тоалетната с вестника в ръце, а надписът гласи: "Шарли ебдо, отпускащо е".


Публикувано във факти.бг: Der Spiegel по-рано излезе с карикатура на президента на САЩл На нея се вижда как Доналд Тръмп държи в ръка отрязаната глава на статуята на свободата. Под карикатурата има текст: „Читателите на Spiegel извън себе си“.