Официално съдържанието на документа, подписан в Сингапур от Доналд Тръмп и Ким Чен-ун, не е публикувано. Но в момента, когато американският президент размаха подписания документ, фотографи от "Ройтерс" са го снимали и след това от CNN са разчели текста.

В преамбюла на документа се говори, че "установяването на нови отношения между КНДР и САЩ ще бъде в полза на целия свят и особено на Корейския полуостров". Освен това се допълва, че взаимното доверие ще помогне за денуклеаризацията на региона.

Основната част на документа се състои от четири точки. Първата изразява привързаността на двете страни към установяването на нови взаимоотношения.

Във втората точка двамата лидери заявяват, че САЩ и КНДР ще се стремят към "установяване на мир на Корейския полуостров".

Третата точка подчертава важността на документа, подписан през април от лидерите на КНДР и Южна Корея, посветен на ядреното разоръжаване на полуострова.

Четвъртата точка засяга издирването и идентификацията на останките на военнопленниците и пропадналите без известие военни по време на Корейската война.