Експлозии отекнаха в украинската столица Киев и Одеса след атаки с ирански дронове-камикадзе.

Украинската противовъздушна отбрана влезе в действие срещу атаки с дронове, като отломките от безпилотните апарати паднаха върху няколко района на столицата,, съобщи в канала си в Телеграм кметът на града Виталий Кличко.

На едното от тези места отломките са повредили нежилищна сграда и на мястото има екипи за спешно действие. В другия район отломки от дронове са подпалили дърво, а на трето място останките от свален дрон са паднали върху детска площадка.

Жертви няма. Свалени са били над 10 ирански дрона "Шахед", идващи от различни посоки.

В 00.59 часа в Одеса и Одеска област също бе обявена въздушна тревога. 

"Врагът атакува Одеска област с дронове. Призовавам всички жители на цялата Одеска област да останат в укритията си до приключването на въздушната тревога. Работят силите за противовъздушна отбрана", съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в официалния канал на администрацията в "Телеграм".

По-късно той добави, че при атаката на руски безпилотни летателни апарати с експлозиви са нанесени щети на пристанищната инфраструктура в Одеса, а в областта са избухнали пожари. 

"В резултат на нападението избухнаха пожари в пристанищни съоръжения и промишлена инфраструктура в региона, а един асансьор беше повреден", написа Кипер.

Засега не се съобщава за пострадали в атаката.