Русия продължава да се опитва да се меси в изборите в САЩ през ноември, увери вероятният кандидат за президент на Демократическата партия Джо Байдън, цитиран от Ройтерс и БТА.

Байдън, който съобщи, че е започнал да получава сводки с разузнавателни данни, увери, че "руснаците все още се опитват да делегитимират нашия изборен процес. Факт." Китай от своя страна извършва дейности, "целящи да загубим доверие в" изборния резултат, каза още той на свои привърженици по време на онлайн събитие за събиране на средства за предизборната му кампания.

Байдън предупреди, че ако Русия продължи да се меси в изборите и той бъде избран за президент на САЩ, ще я накара "да плати истинска цена".

Не е ясно кога той е започнал да получава сводки от американското разузнаване - обичайна практика за кандидат-президентите на основните партии.

Бившият вицепрезидент на САЩ разкритикува президента републиканец Доналд Тръмп, срещу когото вероятно ще се изправи на изборите, че не чете разузнавателните сводки.

Много американски разузнавателни агенции стигнаха до заключение, че Русия е помагала на Тръмп по време на спечелените президентските избори през 2016 г. - обвинения, които тя и той отричат.

Твърди, че хакерска група, подкрепяна от руското разузнаване, е била свързана с проникването в електронната кореспонденция на Националния комитет на Демократическата партия в САЩ преди изборите през 2016 г.