Полицията в Аугсбург се готви за най-голямата операция в историята на баварския град, който ще бъде домакин на конференция на дясната популистка партия "Алтернатива за Германия" (АзГ), предаде ДПА.

Допълнително ще бъдат разположени 2000 полицаи, които ще се грижат за реда по време на партийния форум от 30 юни до 1 юли, съобщи полицейският говорител Томас Ригер.

Очаква се в демонстрации по време на конференцията да се включат хиляди хора. Тъй като някои групи написаха в интернет, че смятат да са агресивни, полицията взема мерки, за да опази реда в центъра на Аугсбург. Партийният форум ще се състои в изложбена зала в покрайнините на града.

Предишните партийни конференция на АзГ в Кьолн и Хановер бяха охранявани от хиляди полицаи и тогава при сблъсъци на протестиращи с полицията бяха ранени демонстранти и служители на реда.

Във връзка с конференцията в интернет се появи "Пътеводител на размирния турист". Полицията разследва кой е съставител на 44-те страници напътствия, които призовават към актове на насилие по време на форума на АзГ.

Предполага се, че авторите са привърженици на крайната левица.