Южнокорейска неправителствена организация е идентифицирала 318 обекта в Северна Корея, които са били използвани от правителството за извършване на публични екзекуции. Те са описани в доклад, съставен на базата на интервюта с 610 дезертирали от режима на Пхенян, които са взети в продължение на 4 години. В него са документирани десетилетия, в които са извършвани убийства за престъпления от кражба на крава до гледане на южнокорейска телевизия, съобщи Би Би Си, която излъчи и някои от интервютата.

Публичните екзекуции са провеждани най-често близо до реки, полета, пазари, училища и спортни площадки. Там са се събирали хиляди хора, които да наблюдават убийствата.

Според данните в доклада роднините на осъдените на смърт, включително и децата, са били принуждавани да гледат зловещото зрелище. Най-малкото от тях е било само на 7 години. На близките обаче много рядко било съобщавано къде са погребани телата.

Някои публичните екзекуции обаче са провеждани в затвори и трудови лагери, където обвинените в политически престъпления са принудени да работят като миньори и секачи. Оцелели разказват, че веднъж министерски служител се обърнал към тъплата при едно от тези убийства и извикал:

"Това може да се случи и на вас!".

Изменници на режима разказват още, че по-голямата част от убийствата стават след заповед за разстрел.

Най-често били произвеждани три изстрела в различните места на тялото на осъдения. Според други свидетелства понякога екзекуторите изглеждали пияни, защото трудно се справяли с тази тежка емоционална задача.

Докладът доказва, че екзекуциите са основен метод за засилване на страха и възпирането на гражданите да се включват в нележани от режима дейности. Дори високопоставени личности в Северна Корея са убити през годините назад, като през 2013 година дори чичото на лидера на страната Ким Чен-ун беше осъден за държавна измяна.

Все пак, казва един от авторите на доклада - Итън Шин, изглежда сякаш броят на публичните екзекуции следва низходяща линия.

Но информацията за тях е изключително трудно проверима и даже някои се от тях се оказват неверни. Пак през 2013 г. беше съобщено, че популярната севернокорейска певица Хьон Сонг уол е била екзекутирана с картечница, докато целият оркестър, в който е пяла, гледа. 5 години по-късно обаче тя се появи като част от делегация от Северна Корея, която посети Сеул преди Зимните олимпийски игри.