Дъщерята на румънски политик и телевизионен магнат твърди, че Андрю Тейт се е опитал да я вербува за схемата с онлайн сексуални услуги по уеб камери, когато е била само на 16 години. Това съобщава британският Daily Mail, позовавайки се на информация от румънската медия Realitatea Plus.

Дария Гуса - дъщерята на политическия анализатор, журналист и бизнесмен Козмин Гуса, казва, че е получила онлайн съобщение от инфлуенсъра, който беше арестуван миналата седмица след разследване на предполагаеми сексуални престъпления, изнасилване и трафик на хора.

"Тъкмо си бях създала акаунт в Instagram, когато получих съобщение, доста внушително, в което Андрю Тейт всъщност ме помоли да изляза с него", разказва пред румънския сайт Дария.

"След това попитах други мои приятелки, които са получавали подобни съобщения, защото ми се стори странно някой с милиони последователи да се свърже с мен", спомня си тя и обяснява как нейна приятелка също получила подобно съобщение от Тейт, който ѝ се обяснявал в любов.

"Този метод прилагаше към момичета от Илфов или Прахова - райони, възможно най-близо до дома му", споделя още Дария.

Дъщерята на политическия анализатор сега е на 19 години и заявява, че е отхвърлила директното предложение на Тейт да излезе с него и отбелязва, че е изумена, че е отнело толкова време на властите да разбият престъпната му схема.

Гуса не вярва, че е била набелязана заради влиятелния ѝ баща, а защото е била младо момиче в района. По думите ѝ известният инфлуенсър омайвал връстничките ѝ със снимки от скъпата му кола и с обещания за разходки с частния му самолет и скъпи вечери в луксозни ресторанти.

"Намирам за невероятно, че тези хора, които публично се хвалят колко пари имат и особено как са ги получили - от момичета през сводничество. Надявам се, че не става въпрос за наркотици или за сексуално насилие, но ми се струва странно, че не са разкрити от властите по-рано. Много вероятно е да са замесени много хора. Тези момчета са обучили момичетата да записват клиентите си и, разбира се, когато става въпрос за интимност, е много лесно да изнудваш важни хора", казва още Дария.

Прокурорите твърдят, че Тейт и неговият брат Тристан са вербували жени в социалните медии и са ги убеждавали да тръгнат с тях към скъпо струващата им "бърлога", като им се обяснявали в любов, а след това ги принуждавали да се показват пред уеб камери.

Разказите на съседите

Междувременно английски, американски и румънски медии публикуват разкази на съседи на кикбоксьора. Според информация на The Times of London, цитирана от The NewYork Post през лятото в луксозното имение, където жени били принуждавани да записват денонощно порно клипове, пристигали на групи 18-19-годишни момчета.

"Те се изгубваха и често питаха как да стигнат до "Hustlers University", но не знам какво са правили вътре", разказва един от очевидците.

Местоположението в крайна сметка е било добавено към Google Maps, така че таксиметровите шофьори да могат да го намират, сочи проверка на Times.

Твърди се, че жените са били държани под "домашен арест". Сексуалните видеа на една от жертвите генерирали близо 55 000 долара на месец, а тя не получавала нищо.

Съобщава се, че Тейт е казал, че жените са запазили 80% до 85% от приходите от своите видеоклипове и че "повечето от момичетата в крайна сметка са станали мултимилионери".

Румънските власти и Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма заявиха, че предполагаемите жертви са били принуждавани да правят порнография чрез "физическо насилие и психическа принуда".

Заподозрените са обвинени в публикуване на порнографския материал онлайн в сайтове като платформата за съдържание само за възрастни OnlyFans или приложението за споделяне на видео TikTok, от което след това са получили "значителни финансови облаги", пише Daily Mail.

Заедно с братята бяха арестувани и бившата полицайка Раду, и моделът Нагел.

32-годишният Раду преди това е работил в полицейски участък в центъра на Букурещ, но напуснал полицията преди осем години, за да продължи кариерата си в стаи за видео чат.

Арестът на Тейт

Междувременно The Guardian публикува видео от ареста на Андрю Тейт. В 42-секундния клип се вижда как полицаи с маски извеждат инфлуенсъра с белезници на ръцете и го отвеждат с полицейската кола пред очите на репортери.

Талибаните са обезпокоени от задържането на Тейт

Бивша кралица на красотата, наричана от Тейт "Съпруга", твърди, че е обсъждала неговия арест с ислямските екстремисти, отговарящи за Афганистан, предава The NewYork Post.

"Те се тревожат за Андрю Тейт и питат дали е свободен още", пише в "Туитър" бившата мис Ню Джърси Самир Хан.

Тя е открита привърженичка на Тейт, а миналия месец написа, че че "ще продължи да защитава" Тейт, припомня The NewYork Post. В отговор на публикацията ѝ в "Туирът" инфлуенсърът написа "wifey", което, преведено от английски, означава "съпруга".