Новозеландската полиция обяви, че човешките останки, открити в куфари, купени на търг от семейство от Южен Оукланд, са от две малки деца. Следователите считат, че куфарите са били оставени в склад в продължение на няколко години, пише "Гардиън".

Разследването на зловещата находка стартира на 12 август, след като ужасените съпрузи подали сигнал в полицията. Те разказали, че са спечелили куфарите на онлайн търг. Когато ги взели и отворили в дома си, открили човешките останки.

Съдебно-медицинската експертиза е доказала, че става въпрос за две деца на възраст между 5 и 10 години. Телата им са били оставени в два куфара с еднакъв размер, които са оставени в склад между 3 и 4 години. Разследването продължава, за да бъде установено кога и как са загинали децата. Очакват се резултатите от допълнителни изследвания.

Новозеландската полиция е потърсила съдействие от Интерпол, както и други партньорски служби. 

"В куфарите открихме и лични и битови вещи, които ще помогнат за разплитането на случая. Търсят се и видеозаписи от района на склада, но това ще е предизвикателство с оглед на изминалото време", допълни говорител на органите на реда.