Семейство, живеещо в Южен Оукланд в Нова Зеландия, откри човешки останки в куфари, купен на търг в Нова Зеландия. По случая е започнало разследване за убийство, полицейските служители работят по идентифицирането на останките, предава ВВС.

На този етап няма данни семейството да е замесено в случая. До момента е известно, че гражданите отишли до склад, където се провеждал търгът, откъдето закупили ремарке с различни вещи, сред които и няколко куфара.

По информация на инспектор Тофилау Фаамануя, цитиран от ВВС, семейството открило останките чак когато разопаковало вкъщи закупените от склада вещи.

Няколко съседи на семейството също са съобщили малко преди да пристигне полицията, че край къщата се носи силно неприятна миризма.

Според един от живущите в района, който работел в крематориум, миризмата се разпознавала веднага.

Кадри, публикувани в новинарското издание Stuff в Нова Зеландия, показват ремарке, паркирано на предната алея на имота, докато полицията разследва наоколо.

Полицейски служители казаха, че техният приоритет е да "потвърдят самоличността на починалия, за да можем да установим пълните обстоятелства за случилото се".