Член на мафиотски клан от Черна гора е загинал при вчерашната стрелба във Виена, съобщава австрийският вестник "Курир.

При стрелбата вчера по обяд край ресторант "Фигълмюлер" бяха ранени двама души, единият от които, за когото сега се разбира, че е мафиотът Владимир Роганович, почина по-късно от раните си, посочва изданието, цитирано от БТА.

При разследването на инцидента е станало ясно, че в стрелбата са замесени двата най-големи мафиотски клана от черногорския град Котор. През 2009 година Роганович, който е член на клана Ковачиан, е бил осъден за убийството на лидера на другия клан.

При стрелбата бе ранен 22-годишният Стефан В. от черногорския град Никшич.

Засега не е ясен мотивът за нападението. Предполага се, че става въпрос за разчистване на сметки между двата клана.

Кланът Ковачиан се бори срещу другия клан през последните години. През 2016 година при тази война бяха ликвидирани осем души и четирима бяха тежко ранени, пише още "Курир".

Вчерашните изстрели в центъра на Виена, където бяха ранени двама и единият по-късно почина, със сигурност са свързани с някаква балканска мафия, заявиха по-късно от полицията в комюнике, предаде Франс прес.

"На този етап изглежда престъплението е свързано с организираната престъпност от Западните Балкани", каза представител на силите на реда.

След изстрелите, проехтели в ранния следобед край виенския ресторант "Фигълмюлер", сред туристите в историческия център на града за известно време настана паника.

Двамата пострадали - на 23 и на 32 години, както и трети мъж, са били взети на прицел, когато излизали от ресторанта. Стрелецът избягал, тичайки - без да използва кола, както твърдяха очевидци, и още не е открит. Нападателят е близо 30-годишен, висок 1,85 м и носи тъмна блуза с качулка, според описанието му, разпространено от полицията.

Извършителят се издирва из целия град, а разследване по случая се води и в чужбина, уточни полицията.