Четири месеца няма следа от изчезването на Николина Димитрова, на 52 г., работила над двадесет години в Гърция. Личните й вещи са намерени в офис за намиране на работа, където е потърсила убежище, за да си намери работа, пише "Български новини". Вестникът коментира, че случаят е обвит в мистерия.

Жената изчезва на 22 юни в град Ираклио, а мобилният й телефон е изключен на пристанището в района. Последните, които са я видели жива, разказаха историята на Николина Димитрова в предаването "Светлина в тунела".

"Братовчедка ми живееше дълги години в Гърция. Реши да дойде на Крит, за да бъде близо до нас, тъй като повечето ни роднини са тук. Имаше сериозен здравословен проблем в миналото, но малко по малко го преодоля. Живееше при братовчед ни в Йерапетра, но реши да отиде в Ираклио да работи. При тръгване той й каза, ако не намери работа, да се върне", споделя близка на изчезналата.

"На 24 юни следобед моите братовчеди ми съобщиха, че звънят на мобилния телефон на Николина и той е изключен. Потърсих управителката на офиса за намиране на работа и тя ми обясни, че Николина е оставила нещата си там и се е върнала два дни по-късно в сряда, 22 юни, но са й отказали да й намерят работа и са я изгонили. Тя е настоявала, че иска да работи. Последвал лек спор и когато управителката я заплашила, че ще извика полиция, братовчедката ми си е тръгнала. Управителката на офиса, когато говорихме по телефона, ме уведоми, че нещата й са там и можем да отидем да ги вземем. Нищо странно не намерихме в тях, нито ние, нито полицаите, които ги претърсиха", разказва още братовчедката г-жа Вася.

Версията на управителката на офиса за намиране на работа, българката Даниела Апостолова-Кефалояни е различна от тази на близките на изчезналата.

"Преди няколко години й бях намерил работа в едно село и след седмица ми звъннаха да ми кажат, че тази жена е странна. Миналото лято почука на вратата ми в 06:45 сутринта. Отговорих й и тя започна да крещи и да настоява да й намеря работа. Удряше по масата и се уплаших за мъжа ми, който е болен. Изгоних я и й казах, че няма да й помогна. Дойде в офиса ми и остави три чанти и каза, че ще се върне след два дни. Оттогава не съм я виждал повече, нито ми е звъняла, заключи собственикът на офиса", разказва Даниела Апостолова.