Момичето пристигнало на Острова от Полша преди 5 седмици. Близките ѝ били разтревожени, тъй като българката не можела нито да говори, нито да чете на английски, съобщава „24 часа".

За последно Ана била видяна в град Лестър в Централна Англия в района на Лий съркъл, съобщават от полицията. Тя носела черна плетена жилетка, черни ботуши с шарка, имитираща животинска кожа отстрани, и пъстроцветен потник с тънки презрамки.

Говорител на полицията в града обясни, че засега няма доказателства Ана да е станала жертва на отвличане или да е пострадала по някакъв начин, но властите не изключват нито една от възможностите за изчезването ѝ.

"Ана може да е напуснала дома си по собствена воля, но разглеждаме и възможността да е намесена и трета страна", обясни шефът на регионалната полиция на графство Лестършър инспектор Саймън Престън.

Осем мъже били арестувани. Шестима на възраст 19, 26, 28, 31, 33 и 53 години вече са пуснати под гаранция, а друг 35-годишен е освободен без обвинение. Полицията все още разпитва 29-годишен мъж, допълва Би Би Си.