Френската кинозвезда Брижит Бардо също се включи в полемиката около движението на "жълтите жилетки", протестиращо срещу реформите на администрацията на президента Еманюел Макрон и срещу високите цени и бедността.

При размириците във Франция през уикенда бяха ранени над 100 души, а 400 бяха арестувани. Правителството дори обмисляше да въведе извънредно положение, но впоследствие се отказа от тази идея. Макрон дори отстъпи пред масовите протести и отложи въвеждането на планираните нови данъци върху горивата.

В интервю за изданието "Паризиен" Бардо разкритикува Макрон, че е отдалечен от народа си, че се държи сякаш е кралска особа и сякаш е над останалите хора, пише "Мадам Фигаро", цитира БТА.

Актрисата обаче похвали външния вид на Макрон и на съпругата му, съименичката й Брижит. Според нея Макрон е изключително съблазнителен и е трябвало да бъде актьор. За съпругата му тя каза, че е изключително шармантна.

Но аз бих предпочела начело на страната да са двама грозници, които обаче да правят нещата, така че да има резултати, допълни Бардо.

После тя обвини президента, че "убива обикновените хорица" и заплашва на шега, че ще стане комунистка.

"Не, всъщност няма да стана", допълни звездата накрая.