Представителите на Партията на справедливостта и развитието и на Народнодемократична партия се нахвърлиха едни срещу други по време на дебати за провежданата от турската армия операция в северозападния сирийския район Африн.

До боя се стигна, след като депутатът от НДП Махмут Тогрул цитира доклад на „Амнести интърнешънъл“ за жертвите сред мирното население в резултат от операцията и призова за спирането й.

„С продължаването на операцията, жертвите сред мирното население се увеличават“, заяви Торгул.

Впоследствие, няколко депутати от ПСР обвиниха Тогрул, че е „говорител на Работническата партия на Кюрдистан (ПКК)“, а заместник-председателят на ПСР Лейла Шахим Уста даде началото на юмручния бой.

Според думите на заместник-председателя на групата на НДП в парламента Филиз Керестециоглу, единственият пострадал след сбиването е Торгул.

Междувременно турската армия и нейните съюзници от „Свободната сирийска армия“ са поели контрол над един от най-големите градове в сирийския район Африн –Джандарис, съобщиха турските медии.

Турските формирования са изтласкали сирийските кюрдски „Отряди за народна самоотбрана“ от центъра на Джандарис, но операциите по прочистване на района продължават.