Близкият сътрудник на Алексей Навални - Леонид Волков, който снощи беше нападнат пред дома си във Вилнюс заяви, че "никога няма да се откаже" от работата, която върши, предаде Франс прес и БТА.

Волков заяви, че нападението срещу него е било типичен начин на действие на хората на руския президент Владимир Путин.

Тази нощ бе съобщено, че Волков е бил нападнат пред дома си във Вилнюс, където живее в изгнание. Неизвестен нападател го напръскал със спрей и започнал да го удря с чук, а преди това счупил стъклото на автомобила му.

За кратко Волков е бил откаран след това в болница, за да му бъде оказана първа помощ.

Друг член на екипа на Навални - Иван Жданов, публикува снимки в социалните медии с Волков, на които кракът му е окървавен и има синини по слепоочията.

Според Жданов атаката очевидно е политическа. Съпругата на Леонид Волков съобщи, че той се е върнал от болницата със счупена ръка и не е в състояние да върви, съобщи БНТ.

Волков живееше извън Русия от години и беше начело на екипа на Алексей Навални. В Русия срещу него са повдигнати редица обвинения.

Вчера часове преди атаката той даде интервю за Ройтерс, в което говори за бъдещето на руската опозиция и за предстоящите президентски избори, а тази сутрин във видеообръщение в канала му в Телеграм заяви:

"Здравейте, приятели. У дома съм, благодаря ви много за думите на подкрепа. Тежко е, но ще се справим. Буквално искаха да ме превърнат в шницел. Мъжът ме атакува в двора на дома ми, удари ме по крака 15 пъти. Кракът някак си е добре. Боли ме като вървя. Но пък счупих ръката си. Главното е, че ще продължим да работим и няма да се предадем. Засега не съм готов да давам каквито и да е коментари, но е очевидно, че получих "характерното бандитско санктпетербургско привет" от Владимир Владимирович Путин", заяви Леонид Волков.