Сблъсъци избухнаха днес между демонстранти от движението на "жълтите жилетки" и полицията в Париж, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Органите на реда използваха сълзотворен газ срещу протестиращите близо до булевард "Шан-з-Елизе" и край сградата на Националното събрание на Франция. Полицаите трябваше да се защитават от агресивно настроени демонстранти, които ги замеряха с камъни и бутилки.


Има информация, че при сблъсъците са пострадали двама демонстранти и двама полицаи. Участник в протестите е бил тежко ранен, след като при избухване на граната със сълзотворен газ е била откъсната ръката му.

Няколко протестиращи се опитаха да прескочат загражденията и да проникнат на територията на Националното събрание, но служителите по сигурността им попречиха.

Френските "жълти жилетки" излязоха на протести за 13-и пореден уикенд. По данни на властите десет демонстранти са задържани за нарушения на реда.

Основната колона протестиращи, наброяваща над 1000 човека, се движеше от "Шан-з-Елизе" към река Сена. По-нататък се предвиждаше демонстрантите да преминат край вътрешното министерство, Националното събрание и Сената. Протестната акция трябва да завърши близо до Айфеловата кула.