Това е част от политическата си програма за предстоящите на 24 септември избори, предаде снощи ДПА. Меркел се бори за четвърти мандат срещу кандидата на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц, бивш председател на Европейския парламент, припомня ДПА, цитирана от БТА.

Високопоставени лидери на ХДС се срещнаха късно снощи в Берлин, за да финализират проекта за предизборна платформа, който предвижда и подобрения за семействата, полицията и пазара на недвижими имоти.

Досега Меркел и ръководителят на консервативната баварска партия Християнсоциален съюз (ХСС) не са успели да постигнат споразумение за бежанската политика на консервативния алианс, припомня ДПА.

Над 1 милион мигранти и търсещи убежище пристигнаха в Германия от началото на 2015 година, предизвиквайки сред избирателите притеснения за интеграцията, натоварването на социалната инфраструктура и възможни терористични заплахи.

ХСС призова за ограничаване на максималния брой пристигащи в Германия бежанци. Очаква се тази цифра да се определи в така наречения "План Байерн", заедно с други теми, които няма да влязат в предизборната програма. Ръководителят на ХСС Хорст Зеехофер иска да постави определянето на горна граница за бежанците като условие за участието на партията му в нова коалиция, отбелязва ДПА.