Президентът на САЩ Джо Байдън приветства Риши Сунак като нов министър-председател на Обединеното кралство, като не успя да изрече правилно името му.

По време на събитие във Вашингтон, с което бе отбелязано началото на Дивали, Байдън каза под радостни възгласи: "Току-що получихме новината, че Раши, Раши Санук вече е министър-председател".

"Доста поразително", продължава Байдън. "Преломен крайъгълен камък. И това е от значение, това е от значение."

Сунак е първият британско-азиатски министър-председател на Обединеното кралство и първият хиндуист, който заема тази длъжност.

Байдън поздрави Сунак и Twitter: "С нетърпение очаквам да разширим сътрудничеството си по критични за световната сигурност и просперитет въпроси, включително запазването на силната ни подкрепа за Украйна", заяви Байдън в пост в Туитър.

Междувременно бе съобщено, че Байдън е имал затруднения да намери изхода от градината на Белия дом след церемония по засаждане на дръвчета в чест на 50-годишнината от службата на пазача на президентската резиденция Дейл Хейни.

На кадрите, разпространени в социалните мрежи се вижда, че след като засажда дърво, 79-годишният президент на САЩ не тръгва към изхода, а навътре в градината, спира и пита охраната: "Накъде да вървя?", а след това се шегува, че първоначално е искал да тръгне по обратния път и добави, че "има много свобода" при избора на действията си.