Азербайджан обяви, че е започнал "антитерористични дейности от местен характер" в Нагорни Карабах. "С цел да се осигури безопасността на нашите военнослужещи и да се възстанови конституционният ред в Република Азербайджан, в региона са предприети антитерористични мерки от местен характер", заявява Министерството на отбраната на Азербайджан.

"В рамките на мерките с помощта на високоточни оръжия се извеждат от строя позициите на фронтовата линия и укрепените огневи точки на арменските въоръжени сили, както и бойните средства и военните съоръжения. Още веднъж подчертаваме, че цивилното население и обектите на гражданската инфраструктура не са обект на нападение. Командването на мироопазващия контингент на Руската федерация и ръководството на Съвместния турско-руски център за наблюдение бяха информирани за провежданите дейности", заявиха от министерството.

Азербайджан затвори въздушното си пространство за арменски самолети. В целия регион е изключена мобилната връзка.

В Нагорни Карабах е започнал масиран обстрел, заяви бившият държавен министър на непризнатата република Рубен Варданян.

Преди два дни арменският премиер Никол Пашинян заяви, че Армения и Азербайджан биха могли да сключат мирно споразумение до края на годината и Ереван прави всичко възможно това да се случи. 

"Очевидно е, че тежката хуманитарна криза в Нагорни Карабах има отрицателно въздействие върху мирния процес. Отделяме много време на затварянето на Лачинския коридор [от Азербайджан] и хуманитарната криза в Нагорни Карабах. Тази енергия и време би трябвало да се насочат към работата по мирния договор. Винаги смятам, че е възможно да подпишем мирен договор преди края на годината, защото поех политически ангажимент да подпиша такъв договор. Да, смятаме, че е възможно да подпишем преди края на годината", добави той.