Заразен с коронавирус круизен кораб получи разрешение да акостира край бреговете на Западна Австралия. На борда има стотици, като над 70 вече са проявили симптомите на болестта. С положителни тестове за COVID-19 са 7 души. 

Първоначално австралийското правителство отпрати плавателния съд, но след това започна да търси решение да помогне в ситуацията на пандемия. 

Пътниците на борда на пасажерския кораб "Артания" изпратиха сантиментални благодарности на австралийското правителство от разстояние. Те излязоха на терасите на каютите си със собственоръчно изработени благодарствени плакати. Постерите бяха окачени върху парапетите на кораба, който днес акостира край Фримантъл, Австралия.

В петък правителството на Западна Австралия разреши акостирането край пристанището, след като първоначално отклони кораба заради опасенията от разпространение на коронавируса. Днес корабът пристигна край брега, за да се търси начин за оказване на медицинско лечение на тежките случаи.

Местните власти вече търсят варианти за изпращането на кораба във военна база, за да се предотвратят по-нататъшното разпространение на вируса от кораба.

Повече от 3500 души в Австралия са заразени с COVID-19, а 14 души са загинали.