Въздушният трафик в САЩ започва да се съживява. Заминаванията на летищата в Нюарк и Атланта се възобновиха първи, съобщиха от Федералната авиационна администрация (FAA), след като всички вътрешни полети в САЩ бяха преустановени поради срив в компютърната система, а малко по-късна ограниченията бяха напълно отменени.

Вижте снимки>>>

Всички самолети, които извършваха полети САЩ по време на действие на ограниченията, можеха да кацнат безопасно, съобщават американските медии. Но полетите, които трябваше да излетят, бяха преустановени поне до 09:00 ч. източно време (14:00 ч. по Гринуич или 16:00 българско време), съобщи Би Би Си.

Белият дом съобщава, че президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран и че няма доказателства за кибератака. Президентът Байдън е бил информиран от министъра на транспорта за сутрешния срив в системата на FAA, съобщиха от Белия дом. Говорителката Карин Жан-Пиер заяви, че към момента няма доказателства, че сривът е резултат от кибератака, но че на Министерството на транспорта е било наредено да започне разследване.

United Airlines потвърди, че всички нейни вътрешни полети са били "временно забавени" в резултат на прекъсването. Системата на FAA, която изпраща съобщения за важни опасности и ограничения за полетите в реално време на всички пилоти - Notice to Air Missions (NOTAM) - прекъсна на територията на САЩ. United Airlines временно отложи всички вътрешни полети.