Американските власти на Кентъки арестуваха пилота майор Кристиан Ричард Мартин малко преди да отлети във въздуха. Задържането му бе извършено пред очите на шокираните пътници, вече качили се в самолета. Пилотът е обвинен в тройно убийство, извършено през 2015 година. 

От прокуратурата ще изправят пред съда Ричард Мартин по три обвинение - убийството на съпрузите Келвин и Памела Филипс и техния съсед Едуард Дансеро. Освен това той ще отговаря за опит да заличи следите си със запалване на телата, както и за грабеж.

До ареста на майор Мартин се стига след като разследването е възобновено по молба на почернените близки. Те се жалват от липса на правосъдие и настояват виновникът за тройното убийство да бъде изправен пред съда и наказан. 

Тялото на Келвин е открито простреляно в дома му, а тези на съпругата му Памела и съседа Едуард - в опожарена кола край царевична нива. По времето, когато е извършено престъплението, Ричард Мартин е живял на същата улица срещу къщите на жертвите си. След това се е преместил в нов дом.

Засега мотивът за тройното убийство остава неясен.  

От управата на летището в Луисвил съобщиха, че са шокирани от случващото се и не са имали проблеми с майор Мартин. Пътниците, които се оказват неволни свидетели на ареста, също са стресирани. Някои от тях помислили, че пилотът е пиян или дрогиран и затова го извличат от самолета.