Американецът, който на 4 февруари бе нападнат от пума, докато бяга в природен парк в американския щат Колорадо, даде пресконференция, на която разказа за ужасяващата случка, съобщи "Денвър Пост".

31-годишният Травис Кауфман оцеля по чудо, след като удушил пумата с голи ръце. 

"По обяд на 4 февруари тръгнах на планински пробег западно от Форт Колинс. Бях решил да пробягам между 12 и 14 мили. Тъй като по пътеката имаше лед, реших да се върна по друг маршрут. Не винаги се обръщам, когато чуя шум, защото може да е елен или заек. Но този път се обърнах и най-лошите ми страхове се сбъднаха", разказва американецът. 

По думите му, това, което е последвало било "битка на живот и смърт", от която не бил сигурен, че ще оцелее.

"Имаше един момент, в който си помислих, че това е краят и ще си остана там", допълва Кауфман.

Той е открит от служители на парка с над 20 рани по лицето от острите нокти на пумата. Имал и контузии и рани по тялото и краката. Откаран е в болница, но без опасност за живота. 

"Ако на мое място беше Чък Норис, сигурно щеше да излезе от тази битка без драскотина и с котка на рамо", пошегува се 31-годишният Травис, който се е преместил от Арканзас в Колорадо.

Младият мъж работи като консултант по опазване на околната среда, а в свободното си време кара ски, колело и е любител на планинското бягане.