Силното пърпорене на мотоциклет, преминал с голяма скорост из центъра на Ню Йорк, породи паника на Таймс скуеър броени дни след двете масови стрелби в САЩ, в които загинаха близо 30 души, предават Асошиейтед прес и БТА.

Инцидентът се разиграл във вторник вечерта местно време. Пърпоренето на мотоциклета се сторило на мнозина като стрелба и се стигнало до паника на Таймс скуеър. Някои изплашени хора започнали да блъскат по вратите на близките театри, за да се скрият там, защото си мислели, че има нападател с огнестрелно оръжие. Много сигнали били подадени и на телефон 911. Накрая се наложило полицията да отправи призив към хората да не се паникьосват и да уверява, че няма "активен стрелец" на Таймс скуеър и че районът е безопасен.

Днес централата на американския всекидневник "Ю Ес Ей тудей" във Вашингтон беше евакуирана заради сигнал, че вътре може да има въоръжен мъж, предадоха световните агенции. В сградата, в която се намирала редакцията, са се задействали аларми и полицията се отзовала на сигнала. Зоната е отцепена, а служителите са били изведени навън. Над сградата, намираща се в предградие на Вашингтон, прелитат и хеликоптери. Полицията проверява сградата. На гражданите бе препоръчано да избягват района.

След двете престрелки в Ел Пасо и Дейтън през уикенда, напрежението сред американците ескалира. Протестиращи излязоха на улиците по време на националния траус и поискаха затегнат контрол и изземане на незаконните оръжия. Президентът Тръмп и съпругата му бе посрещнат от недоволни в Дейтън, където се срещна с близки и опечалени на жертвите от стрелбата.