По време на военната операция в Мексико, при която вчера бе арестуван Овидио Гусман, един от синовете на наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо, са били убити общо 29 души - 10 войници и 19 престъпници, предаде Франс прес, като се позова на властите.

"Десет войници ... за съжаление изгубиха живота си при изпълнение на своя дълг", каза днес пред журналисти министърът на отбраната ген. Луис Кресенсио Сандовал и добави, че са загинали и 19 престъпници.

Още 35 войници са били ранени от куршуми, а 21 души са били арестувани по време на тази операция, проведена в град Кулиакан, столицата на северозападния щат Синалоа, по време на която се стигна до ожесточена престрелка.

По-рано беше съобщено само за един загинал и 28 ранени, добавя БТА.

Висш офицер от армията е сред жертвите, каза Сандовал и добави, че патрулът му е бил нападнат след ареста на Овидио Гусман, известен още с прякора си Ел Ратон ("Мишката").

"Нямаме информация за цивилни, които може да са изгубили живота си", уточни мексиканският министър на отбраната.

Един пътнически и два военни самолета са били улучени от куршуми няколко минути преди излитане.

Военните самолети "е трябвало да кацнат аварийно, след като са получили значителен брой пробойни", посочи Сандовал и добави, че нито един от тези инциденти не е довел до жертви и ранени.