Около 20 души са загинали при експлозия в тайландска фабрика за фойерверки, намираща се на 120 км. северно от Банкок в провинция Суфан Бури по данни на полицейските служби, пристигнали на място. Засега не са намерени оцелели, предадоха Ройтерс и БТА.

Според полицията причината за взрива все още не може да бъде установена, а провинциалният управител Натапат Суванпратийп каза пред Ройтерс:

"Не можем да установим дали всички работници са загинали. Разследващите органи влязоха във фабриката. Не са открили оцелели".

Засега при поведените предварителни следствени действия е установено, че жертвите са около 20. Има и много ранени.

Министър-председателят на Тайланд Срета Тависин е бил информиран за експлозията по време на участието си в Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

От службата на премиера са коментирали, че "министър-председателят е наредил инспекция на фабриката, за да се прецени дали тя е работела легално и дали експлозията не е била предизвикана поради небрежност, като законът трябва да бъде приложен с пълната си сила, защото има загинали и ранени невинни", допълва Ройтерс.

Това не е първи трагичен случай, свързан с фойерверки в Тайланд. През юли миналата година десет души загинаха, а над 100 бяха ранени при голяма експлозия в склад за фойерверки в азиаткста страна, като експлозията причини щети в радиус от 500 метра.