Френските полицейски служби въвеждат допълнителни мерки за осигуряване на безопасността на публичните места в новогодишната нощ заради терористични заплахи и предвидени нови демонстрации на "жълтите жилетки", съобщава Bloomberg.

Франция засилва мерките предимно на и около булевард "Шанз-Елизе", всички публични места, търговски центрове и транспортни мрежи, обявиха от Министерството на вътрешните работи в страната. Близо 148 хил. полицейски служители ще следят за реда в понеделник вечер, посочиха още от министерството.

"Празненствата за посрещането на 2019 г. ще се проведат в контекста на все още висока опасност от терористични действия и протести на публични места", обявиха властите в Париж.

Протестиращите от движението на "жълтите жилетки" планират демонстрации на "Шанз-Елизе" в новогодишната нощ, след като президентът на Еманюел Макрон отправи традиционното си обръщение към нацията.

Няколко хиляди демонстранти излязоха по френските улици и миналата събота. Броят им все пак остана доста по-малък в сравнение с този от началото на протестните действия през ноември.