Земеделски стопанин от казанлъшкото село Овощник отгледа картоф - гигант. Картофът от нивата на Пламен Лулчев е с тегло 1 кг и 245 грама и е от финландския сорт "Алмера". Гигантският картоф е рекордът на земеделския производител, който е полагал всички необходими грижи за продукцията си, съобщи ТВ "Европа".

Зевзеците в селото се шегуват, че с този картоф може да се изпие каса бира, тъй като сортът "Алмера" е най-подходящ за пържене.

Според "Нова телевизия" 15 реда с картофи е засял в своята градина Пламен Лулчев. Когато за пръв път разкопава градината, за която полага много грижи и започва да вади продукцията си, излиза и рекордьорът.

Картофът е с внушително тегло. Пламен изважда и още един, който тежи скромните 1000 грама. Мъжът е горд с продукцията си тази година. Доволен е, че трудът, който е вложил, е възнаграден - рекордно.

Пламен планира да събере родата, за да разрежат и опитат огромния картоф. Той отглежда в своята градина зеленчуци за хоби. По професия е шофьор. Гордее се и със своите домати.

Всички насаждения в градината на Пламен са екологично чисти, гордее се стопанинът.

Наскоро картоф с тегло близо един килограм отгледа в двора си в с. Капитан Андреево и 68-годишният Стамо Стамов, съобщи "Старият мост".

Още щом го изрових, останах изумен и веднага го претеглих. Електронната везна закова точно на 945 грама, сподели той пред регионалното издание.

За пръв път тази години Стамов засял картофи от холандския сорт " Импала". От около 100 кв.м изкарал 450 кг. Освен с висок добив, реколтата се отличавала и с много добро качество.