В центъра на Москва е задържан мъж, който се опитал да открадне тялото на Владимир Улянов - Ленин от мавзолея, пише "Российская газета".

42-годишният московчанин е дошъл на Червения площад през нощта и се е опитал да отвори вратата на мавзолея, съобщава MK.RU, позовавайки се на източник от правоохранителните органи. Служителите на реда бързо задържали хулигана. Той обяснил, че искал да открадне тялото на вожда на пролетариата.

На мястото на инцидента пристигнала линейка и мъжът бил диагностициран с психично разстройство в резултат на тежка интоксикация.

Мъжът е работил като сглобявал мебели, развел се е със съпругата си преди пет години. Двамата имали трима сина. След развода той се премества в апартамента на майка си и се пристрастява към алкохола. През последния месец почти няма работа, затова прекарва цялото си свободно време в компанията на случайни познати, пише "Московский комсомолец".

Сутринта на 5 февруари той отива в дома на свой приятел от училище в Пушкино, но в 23:00 ч. се озовава на улица Тверская в центъра на руската столица, където пие алкохол с някого. Мъжът не си спомня по-нататъшните събития.