Полицията на Нотингамшър, Великобритания, е открила местонахождението и е върнала на местна зоологическа градина две птици от вида Хумболтов пингвин, откраднати през ноември миналата година, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

По подозрение в кражбата на двата пингвина е задържан 23-годишен мъж, чието име не се съобщава. Срещу него все още не са повдигнати обвинения. Мотивите за необичайното деяние също не се обясняват.

Птиците са намерени в Нотингам, на 210 километра северно от Лондон. От зоопарка съобщават, че пингвините са в безопасност и се чувстват добре.

Междувременно Ройтерс съобщи, в град Рафах в южната част на ивицата Газа, зимна буря е отнела живота на четири новородени лъвчета. Собственикът на частен зоопарак в града казва, че въпреки всички взети мерки две от лъвчетата са се споминали в четвъртък - само ден след раждането си. Другите две едва са дишали и усилията да бъдат спасени не са дали резултат.

Други животни в зоологическата градина са оцелели в бурята. Сред тях са лъвицата, партньорът й и трите им 14-месечни лъвчета.