Едва ли има някой, който ще отговори отрицателно на подобен въпрос. Бижутата са част от стремежа ни да изглеждаме по-добре от хилядолетия и също от толкова време се създават все по-прекрасни гривни, пръстени, обеци и колиета. Разнообразието от форми, материали, дизайни и тенденции е наистина безкрайно. Със сигурност не можем да обхванем всички образци на бижута за жени, създадени през вековете. Тази тема наистина ще отнеме часове, а през това време ще се създадат нови. Нека видим кои трендове ще се наложат този сезон.

Защо харесваме и носим бижута?

Причините да не пропускаме ден без любимите си аксесоари са наистина много. Но и не са по-различни от тези на хората отпреди хиляди години. Със своята красота, изящество и стил те са привличали погледите още на древните египтяни, гърци и римляни, въпреки че първите накити са били открити в погребенията на пещерните хора. И ако първите образци са били изработени от кожа, камък и дърво, по-късните бижута са истински произведения на изкуството. Те имитират животни, птици или цветя, изпълнени са със символика. Нерядко са част от религиозните ритуали или са символ на власт - корони, царски пръстени или скиптър. Носени са от фараони, крале и императори като доказателство за тяхното богатство. Защото бижутата са и това: демонстрация на определен социален статус. Съвсем естествено е бижутата за жени например, да са носени от богатите аристократични дами.

Разбира се, основната причина е, че те са просто красиви. Ако са дело на майстори-ювелири, гривните и обеците са пленителни украшения, радващи окото всеки ден. Златото и среброто в съчетание с блясъка на скъпоценните камъни са истинска магия за суетните дами и те притежават по няколко модела различни бижута за жени. Ако вие сте от тях и търсите следващото попълнение, без колебание ви препоръчваме https://modivo.bg/c/zheni/aksesoari/bizhuta. Разгледайте и направете избора си.

Кои бижута ще са хит на сезона?

Въпреки че красотата на бижутата е непреходна, и при тях се наблюдават модни тенденции. Има определени модели и стилове, които са предпочитани през даден сезон. Дори в условията на пандемии и изолации, бижутата продължават да са източник на допамин за нас. Какви са тенденциите за 2022?

Масивните златни верижки

Големите гердани са сред най-новите тенденции в бижутата за 2022 г., както се вижда от колекциите на Valentino и Hermès. Този сезон изберете огромни златни вериги, които могат да се носят самостоятелно или в комбинация с други не толкова компактни висулки.

Ретро бижутата с камъни

Колкото и да е странно, тенденциите на завръщане към бижутата от викторианската епоха стават все по-силни. Обикновено явление е да срещнете огърлица с рози, копие на тези от времето на сестрите Бронте. Или пък да срещнете Арт деко обеци. Не бързайте да отричате стила им, те са толкова изящни, че ще са чудесно допълнение и на по-модерните модели в дамската ви тоалетка.

Обеците с претрупани камъни, набиващи се в очите

Не всичко в модата има своето обяснение и това е навярно така и с тези предложения. Но те са факт и са неделима част от прет-а-портетата на Giorgio Armani, Fendi и Saint Laurent.

Аксесоари в ярки цветове

Ново залитане към 60-те и 70-те години с блестящите ярки цветове. Бижутата и този сезон ще са провокативни. Но пък това ви дава възможност да търсите комбинации и с други аксесоари. В MODIVO ще ви предложим ето това https://modivo.bg/c/zheni/aksesoari/portfeili

Явно това лято ще бъде сезон на големите, на пъстрите бижута за жени. Не се стеснявайте да сложите масивните гривни и големите колиета, така сте напълно в тренда за 2022 година.

Спонсорирана статия