Не всеки ден можете да видите бик, който да ви кара да спрете и да се хванете за главата. Такъв е случаят с Никърс. Кадри с най-големия представител на едрия рогат добитък в Австралия бяха разпространени от тв канала ABC News и светкавично превзеха социалните мрежи.

Седемгодишният Холщайн-Фризийски бик тежи 1.4 тона и е високо 193 см. Телевизията "7 News" сравнява ръста му с този на легендарния баскетболист Майкъл Джордан, който го надвишава с едва 5 см.

Ето как биха изглеждали, ако застанат един до друг:

Никърс е бил закупен, за да предвожда стадото. С времето размерите не само са му осигурили неофициалната титла за най-голям представител на едрия рогат добитък в Австралия, а са спасили и живота му.

Собственикът Джеф Пиърсън разказва пред ABC News, че Никърс е прекалено голям, за да се побере в машината, която използват в кланицата. "Той ще доживее живота си във фермата в ролята на естествен лидер на стадото", гарантира Пиърсън.

Снимка: Tyne Logan, ABC South West

Ето как новината се превърна във вайръл в социалните мрежи и обиколи световните новинарските емисии - от тези на австралийските медии до нюзфийда на БиБиСи: