Фермерката от Испания, която спечели неочаквана слава в социалните медии, след като потребители с "орлов поглед" откриха поразителна прилика между нея и президента на САЩ Доналд Тръмп, заяви, че картофите й са по-важни от споходилата я внезапна известност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Историята започва с журналист, отразяващ земеделието в Северозападна Испания. Репортерът публикува снимка на Долорес Леис сред посевите й, облечена в работни дрехи, с мотика на рамо и със смръщен поглед, вперен встрани от камерата. Реакциите на потребителите не закъсняват.

Оттогава 64-годишната фермерка постоянно е обект на въпроси за политиката на САЩ и международните отношения. Долорес Леис обаче има други тревоги - вредителите, които застрашават картофената й реколта.

"Може би е заради цвета на косата", коментира жената пред вестник "Вос де Галисия" приписваната й прилика с Тръмп.

Това, което със сигурност отличава Долорес Леис от президента на САЩ е, че тя не използва мобилен телефон и не се интересува от онлайн "бърборене".

И докато фермерката от Галисия не се впечатлява от внезапната си слава, сред потребителите на Инстаграм се намират и такива, които се питат не може ли Тръмп да бъде сменен с тази трудолюбива дама.